Nya rastplatsen

Nya rastplatsen

Nya rastplatsen

Föreningen arbetar just nu med att anlägga en hängbrygga i graften och planerar för att utveckla detta med ytterligare en brygga längre fram. Tanken är då att anlägga en flytbrygga intill för att främja användadet för kanotister och även göra platsen mer gästvänlig för de mindre båtarna.

 

Tillsammans med Vandrarhemmet i Åhus ska det tas fram en kanotslinga för besökare att kunna följa. Turen ska vara anpassad för en mindre utflykt under dagen, där det finns möjlighet att stanna till för en bensträckare och lite energipåfyllning. Detta stärker intresset för ån och gör den mer attraktiv för såväl besökare som invånare.

 

Föreningen arbetar ständigt med att hålla ån tillgänglig för alla, oavsett om man har en större motorbåt eller en mindre träsnipa. Kanske kommer man som friluftare i kanot och vill kunna koppla av en stund, eller så är man kanske rörelsehindrad på något sätt men fortfarande vill kunna njuta av vattnet. Detta tillsammans med en starkt växande ekoturism är några nyckelpunkter i föreningens ständiga arbete.

 

   

DELA DETTA INLÄGG