Bryggor & Rastplatser

Bryggor & Rastplatser

Bryggor & Rastplatser

En viktigt, och stor del i föreningens arbete, är att öka tillgängligheten i ån. Genom att anlägga flytbryggor och rastplatser på ett antal platser längs ån ökar tillgängligheten för alla människor, oavsett förutsättningar för att komma ut i naturen. Detta är viktigt, inte minst på grund av närheten till Furuboda (och Furuboda Assistans), för att alla ska kunna nyttja ån på bästa sätt.

 

 

Anläggningen av nya bryggor och rastplatser gör det också mer attraktivt för både privatpersoner och företag att använda ån för träning och nöje. Det finns idag ett flertal företag i Kristianstads Kommun som erbjuder kanot- och kajakuthyrning, där bryggor och rastplatser skulle utöka deras möjligheter att driva och utveckla sina verksamheter. Även föreningslivet genom bl.a. Åhus Roddklubb får nytta av detta projekt.

 

Föreningens mål är också att anlägga fasta grillplatser och vindskydd för turisterna att nyttja. Det bästa som finns efter en lång dag på vattnet är att få packa fram matsäcken, tända en eld och grilla en korv eller två.

 

DELA DETTA INLÄGG